درخواست اصلاح

اچ پی

از دانشنامه ویکیدا

هیولِت پاکارد (به انگلیسی: Hewlett-Packard) یا به‌اختصار اِچ‌پی (HP) شرکت آمریکایی چند‌ملیتی فناوری اطلاعات است. ساختمان مرکزی این شرکت در دره سیلیکون در ایالت کالیفرنیا در آمریکا واقع شده‌است. این شرکت یکی از بزرگترین شرکت‌های فناوری اطلاعات است و تقریباً در همه کشور ها فعالیت می‌کند. اچ‌پی به‌عنوان بزرگترین تولید‌کننده چاپگر و لپ‌تاپ در جهان شناخته می‌شود.

نشان شرکت اچ‌پی
نشان شرکت اچ‌پی
اطلاعات
نام رسمی شرکت: اچ‌پی
تاریخ تاسیس: ۱ ژانویه ۱۹۳۹؛ ۸۴ سال پیش (تحت‌عنوان هیولت پاکارد) ۱ نوامبر ۲۰۱۵؛ ۷ سال پیش[۱](تحت‌عنوان اچ‌پی)
دفتر مرکزی: پالو آلتو، کالیفرنیا، ایالات متحده
وبسایت: www.hp.com
محصولات: رایانه شخصی، چاپگر، چاپ دیجیتال، چاپگر سه‌بعدی، اسکنر، دستگاه فتوکپی و مانیتور
سرمایه: ۱۱۰٫۵۲ میلیارد دلار (۲۰۱۹)
درآمد: ۱۱۰٫۶۲ میلیارد دلار (۲۰۱۹)
سود خالص: ۷٫۲۲ میلیارد دلار (۲۰۱۸)
تعداد کارکنان: 256.000 (2020)

تاریخچه

گاراژ کوچکی که بیل هیولت و دیو پاکارد در آن اولین محصول خود را تولید کردند به عنوان محل تولد اچ پی شناخته می‌شود. شرکت هیولت پاکارد که معروف به اچ پی است را دو دانش‌آموخته از دانشگاه استنفورد به نام‌های دیوید پاکارد و ویلیام ردینگتون هیولت و با سرمایه ابتدایی ۵۳۸ دلار پایه‌گذاری کردند. این موضوع انگیزه ی بسیاری از کارآفرینان است. تاریخچه اچ پی خیلی ساده شکل گرفته است.

تنها تلاش تاسیس کنندگان اچ پی است، که باعث شد سرمایه اندک آن‌ها بعد از حدود هفتاد سال به ۹۰ میلیارد دلار برسد. در حال حاضر این شرکت در بیشتر از ۱۶۰ کشور جهان فعالیت می‌کند. اچ پی در منطقه کالیفرنیا تأسیس شد، شرکتی که بعدها ده‌ها و صدها زیر مجموعه برای خودش ایجاد کرد و یکی از قطب‌های بزرگ صنعت کامپیوتر در دنیا شد. گاراژ کوچکی که هیولت و پاکارد در آن اولین محصول خود را تولید کردند به عنوان نماد شرکت و محل تولد سیلیکون ولی شناخته می‌شود.

معنای نام hp

اسم این غول تجاری برگرفته از نام دو بنیانگذار آن یعنی بیل هیولت (Bill Hewlett) و دیو پاکارد (Dave Packard) است.

محصولات

محصولات اصلی شرکت اچ‌پی شامل چاپگر، سِرور، رایانه‌های قابل حمل (لپ تاپتلفن‌‌ همراه هوشمند (موبایل) و لوح‌های رایانه (تبلت) و نرم‌افزارهای مدیریت شبکه می‌باشد.

اولین محصول این شرکت

نخستین محصول ساخت شرکت اچ‌پی یک نوسان ساز بود که با ایده بیل هیولت در دانشگاه استنفورد و در پایان دهه ۱۹۳۰ شکل گرفت. نوسان سازی که همه رقبا را از نظر کیفیت و قیمت کنار زد.